Brievenbus Tochtwering

Gepubliceerd okt. 03, 22
6 min read

Isolatiefolie

Het stookseizoen is nu echt weer begonnen (je weet wel, de winter) - 5 goedkope en snelle manieren om je huis te verduurzamen. Dat betekent: verwarming aan en gasverbruik omhoog. In de afgelopen jaren hebben we behoorlijk wat persoonlijke tips en handleidingen verzameld om je te helpen gas te besparen. Vandaag delen we de beste drie, zodat jij een tochtvrije winter tegemoet kunt gaan.

Ze vertelt je over haar tocht (haha) naar de juiste tochtstrip en laat zien hoe je het aanbrengt. Susanne ging aan de slag met radiatorfolie die je niet kunt zien omdat deze achterop de verwarming zit (Isolatiefolie: uitvoeringen, prijzen & toepassingen). Ze maakte er een (zeer) volledig fotoverslag van. Isolerende raamfolie is plastic folie die je voor je ramen plakt, met een stukje lucht ertussen.

Zo Houdt U Uw Huis Warmer Tijdens Kou En Strenge Vorst

Je creëert daardoor een extra isolerende laag. Daardoor krijgt enkel glas bijna de kwaliteit van dubbel glas, of dubbel glas bijna de kwaliteit van HR-glas. En dat voor acht euro per verpakking! Klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Jade (heb je d'r weer) laat zien hoe het werkt - Low-tech tips om je huis duurzaam te verwarmen.

Er zijn resultaten Sorteer op Relevantie Prijs laag - hoog Prijs hoog - laag (raamfolie isolerend).

Specialist In Isolatiemateriaal

Isolatiefolie Kopen: Folie Voor Binnen En BuitenTocht Deur

Dit folie van Fix-o-moll is geschikt voor vele toepassingen zoals als noodreparatieset bij ruitbreuk. Ook geschikt als extra isolatie bij enkel glas. Het folie stopt kou en bespaart energie (tochtrol deur). Houd er rekening mee dat 1-2 cm van de folie rondom benodigd is voor het juist aanbrengen van de folie.

De meeste huizen in Nederland worden verwarmd met centrale verwarming. Dat is een systeem dat heet water via metalen buizen naar radiatoren (de verwarming) stuurt. Dit hete water wordt in de cv-ketel verwarmd tot ongeveer 90 graden. Hierdoor warmt de radiator op, die vervolgens de warmte van het water uitstraalt in de ruimte waar de radiator is gemonteerd (Isolatie kopen: Wanneer kies je welk isolatiemateriaal?).

Ramen Isoleren? - Concrete Manieren Om Zelf Te Isoleren

Hierdoor gaat een groot deel van de warmte via diezelfde ramen of buitenmuren verloren. Je warmt namelijk ook de buitenmuren op, die vervolgens de warmte afgeven aan de buitenlucht. Door radiatorfolie aan te brengen houd je een groot deel daarvan tegen. Radiatorfolie is een soort zilverfolie dat je tegen de muur of aan de achterkant van een radiator aanbrengt.

Door radiatorfolie toe te passen kan de warmtestraling aan de achterkant met 75 tot zelfs 95 procent verminderd worden, afhankelijk van het soort radiatorfolie en de plaatsing ervan. Grofweg kunnen we vier soorten radiatorfolie onderscheiden. Standaard radiatorfolie vermindert de warmtestraling tot 75 procent en speciaal hr-radiatorfolie doet dit met maar liefst 95 procent.

5 Goedkope En Snelle Manieren Om Je Huis Te Verduurzamen

Ook hier zijn er twee keuzes. De radiatorfolie kan op de muur achter de verwarming aangebracht worden, of de folie wordt direct aan de achterkant van de radiator vastgezet met handige magneetjes. Vaak kiest men voor de laatste, omdat de folie dan niet direct zichtbaar is. HR-radiatorfolie die direct aan de achterkant van de radiator aangebracht wordt, is dus de meest effectieve variant.

De ruimte verliest minder warmte, waardoor deze langer op temperatuur blijft en de thermostaat minder vaak zal aanslaan. Radiatorfolie is een zeer effectieve manier om heel snel meer comfort in huis te krijgen en meteen te besparen op je energieverbruik. We zetten alle voordelen van radiatorfolie op een rij: houdt de warmte binnen kamers sneller aangenaam warm radiatorfolie is onzichtbaar weg te werken eenvoudig aan te brengen goedkoop in aanschaf terugverdiend binnen enkele dagen of weken Doordat er veel minder warmte verloren gaat wanneer radiatorfolie is aangebracht, kan er veel gas bespaard worden.

Isolatiemateriaal Kopen? Wij Adviseren Je Graag!

Gemiddeld levert radiatorfolie een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per jaar per vierkante meter radiatorfolie (wanneer de muur niet extra geïsoleerd is). Woon je in een huis waar de isolatie wel goed is, dan bespaar je nog steeds de helft hiervan. Sommige radiatoren zijn geplaatst voor ramen. Hier loopt de besparing nog veel hoger op.

Radiatorfolie is heel eenvoudig aan te brengen, ook als je twee linkerhanden hebt - dichtingsprofiel ramen. Meet op hoe groot de radiator is Knip de folie met een gewone huishoudschaar op maat Reken 10 centimeter minder dan de lengte en de breedte van de radiator Ga je de folie aan de radiator bevestigen? Breng dan de meegeleverde magneetstrips aan Ga je de folie aan de muur bevestigen? Breng dan dubbelzijdige tape aan.

Tochtborstel

Met isoleren bespaar je gemiddeld 700 euro! Wil je daarom nog verder gaan dan alleen radiatorfolie aanbrengen? Bekijk dan eens de verschillende mogelijkheden op het gebied van isolatie en doe de gratis isolatiecheck.

Tijdens broeierige zomermaanden heb je er niet zoveel last van. Maar zodra het kouder wordt en de eerste vorst er weer is, merk je het al snel: enkele beglazing is oncomfortabel en via de ramen dringt kou je woning binnen. Slecht geïsoleerde ramen zorgen voor onnodig energieverbruik. Om er in de winter ook warm bij te zitten, is het dus verstandig te zorgen voor voldoende raamisolatie.

Raamisolatie Folie, Isolatiefolie Verwarming

Radiatorfolie Aanbrengen? Zo Doe Je DatIsolatie Kopen? Alles Op Voorraad

Dit heeft tot gevolg dat veel oudere woningen nog enkel glas hebben. Enkel glas zorgt voor veel warmteverlies en hiermee een verhoging van de stookkosten. Het loont dan ook de moeite om enkel glas te vervangen of beter te isoleren. Dubbel of triple glas aanbrengen ligt dan voor de hand.

Naast het laten installeren van dubbel glas zijn er gelukkig ook goedkopere alternatieven. Sommige daarvan kun je zelf uitvoeren. In dit artikel behandelen we vijf manieren waarmee je de ramen (en kozijnen) beter kan isoleren (Isolatiematerialen - Het grootste assortiment). Slecht geïsoleerde ramen zijn een grote bron van energieverlies en zorgen voor tocht en kou bij de ramen.

Isolatie Huis

Dit betekent extra energieverbruik en dus meer stookkosten. Daarnaast kan een tochtige woning zeer onaangenaam zijn. Een gemiddelde woning verliest een aanzienlijk deel van haar warmte via de ramen - Isolatiematerialen - Het grootste assortiment. Het verbeteren van de raamisolatie creëert meer wooncomfort. Een goede isolatie zorgt ervoor dat de woning sneller is opgewarmd. Ook wordt de temperatuur in huis beter behouden en kou van buitenaf dringt niet naar binnen.

Tijdens de warmere zomermaanden houden goed geïsoleerde ramen juist de warmte buiten. Het resultaat is een constante, aangename temperatuur. Goede isolatie werkt geluiddempend en dus dringen geluiden van buiten de woning minder snel binnen. Door goede raamisolatie aan te brengen kun je je energielabel verhogen. Uit onderzoek blijkt dat een hoger energielabel de verkoopwaarde van je huis aanzienlijk kan verhogen.

Isolerende Brievenbus

Misschien wel de belangrijkste reden om slecht geïsoleerd- of enkel glas aan te pakken. De energierekening zal daarmee aanzienlijk lager worden. Onderaan dit artikel zie je hoeveel je mogelijk kunt besparen. Deze daling van het energieverbruik draagt ook bij aan het verlagen van de CO2 uitstoot. Door je ramen te isoleren draag je dus bij aan een leefomgeving die beter is voor het klimaat.

Tochtkieren OpvullenIsolatie Kopen: Wanneer Kies Je Welk Isolatiemateriaal?


Zo herken je het type beglazing. Wanneer u deze video afspeelt kunnen er cookies op uw apparaat worden geplaatst waarmee uw internetgedrag door You, Tube kan worden gevolgd.▶ Akkoord Er bestaan verschillende manieren om je woning te isoleren en dus te verduurzamen. In veel gevallen zijn deze methoden zelfs zelf uit te voeren, wanneer je een beetje handig bent.

Navigation

Home

Latest Posts

Bouwdroger Verhuur

Published Dec 31, 22
6 min read

Dichtingsprofiel Ramen

Published Dec 17, 22
6 min read